Wachtwoordenkluis Lastpass (voor maatjes)

Lastpass is een gratis tool o.a. om wachtwoorden vertrouwelijk te bewaren. Het is dus in de eerste plaats een zogenaamde wachtwoordenkluis.
Bij het creëren van een nieuw Lastpass account wordt een bestaand e-mailadres als gebruikersnaam gekozen en een zogenaamd hoofdwachtwoord van minstens 12 karakters in een voorgeschreven samenstelling.De gebruikersnaam en het wachtwoord dienen uiterst zorgvuldig buiten Lastpass bewaard te worden. Daarmee kunnen alle in de wachtwoordenkluis Lastpass opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden opgevraagd worden.

Bij BOOM wordt het opzetten van nieuwe Lastpass accounts centraal ondersteund door de ITbeheerder.

Allereerst kan Lastpass simpelweg gebruikt worden in een internet browser zoals Firefox, Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Opera etc. via de link naar Lastpass voor het opvragen van eerder opgeslagen logingegevens. Deze logingegevens dienen op deze manier d.m.v. kopieren en plakken ingevoerd te worden bij de inloggevens van een op te starten programma.
Het invoeren van inloggegevens kan vaak ook automatisch geschieden maar daarvoor dient een extensie geïnstalleerd te worden in de internet browser. Dat installeren van die extensie vereist extra kennis en wordt niet centraal ondersteund door de ITbeheerder.

Lastpass biedt nog veel meer faciliteiten (zelfs de gratis versie) maar deze worden bij BOOM niet centraal ondersteund.

Zie ook  Beheren wachtwoorden (info voor hulpvragers)

Terug naar Geheimhouding  (voor maatjes)

Naar Startpagina info voor maatjes