Koning Willem-Alexander naar Maasland

Buurgemeente Maasland (gemeente Midden-Delfland) krijgt op 4 februari a.s.  Koning Willem Alexander op bezoek bij Stichting SchuldHulpmaatjes. Zie onderstaand bericht van de WOS voor meer informatie:

Koning Willem-Alexander komt dinsdagochtend 4 februari naar Maasland. Hij bezoekt daar de Stichting Schuldhulpmaatjes. De koning en koningin zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Dit fonds stelde afgelopen jaar een extra budget voor de stichting beschikbaar.

SchuldHulpMaatje bestaat landelijk sinds 2010. Het gaat om professioneel getrainde vrijwilligers, die mensen helpen bij het op orde brengen van hun administratie en financiën. Zij nemen niet de plaats in van hulpverleningsinstanties, maar bieden ondersteuning en leren deelnemers hoe je een financieel gezond leven kunt leiden. Er zijn inmiddels zestig lokale werkgroepen met in totaal 1.150 vrijwilligers actief.

In Midden-Delfland zijn de Schuldhulpmaatjes sinds een jaar actief. Het gaat om twaalf vrijwilligers, van er vijf recentelijk zijn opgeleid.