Jeugdfondsen

Voor kinderen in Maassluis met ouders, die slechts een laag inkomen hebben, bestaat de mogelijkheid om toch mee te doen met sport, te leren zwemmen, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen. Ouders met een  minimum inkomen (tot 120% bijstandsnorm) kunnen per kind tot € 225,=  per jaar een bijdrage krijgen voor contributie of lesgeld van ofwel het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds. Indien de contributie of het lesgeld minder dan € 225,= per jaar bedraagt, wordt voor het resterende bedrag een winkelbon verstrekt om sportkleding of bijv. balletschoentjes te kopen. De Jeugdfondsen betalen nooit rechtstreeks iets aan ouders maar alleen aan voorafgekozen club of school naast eventueel een winkelbon voor een voorafgekozen winkel.
Tijdelijk is er een speciale regeling voor kinderen van 6 jaar en ouder, die een zwemdiploma willen halen, waarbij er een bijdrage van maximaal € 450,= i.p.v. € 225,= wordt verstrekt om het zwemdiploma A te halen. Ook is er een diploma A-garantie als het kind (van 6 jaar en ouder) bij minimaal 85% van de zwemlessen aanwezig is. Dit houdt in dat doorgezwommen mag worden totdat het A-diploma behaald is.
Ook zijn er mogelijkheden voor kinderen, die muziekles volgens om tijdelijk een muziekinstrument te lenen.

Indien je hulp wilt bij het aanvragen, kun je naar de formulierenbrigade gaan of bijvoorbeeld naar het geldzorgspreekuur. De formulierenbrigade en de coördinator van Stichting BOOM Maasluis maar ook Vraagraak zijn tussenpersonen (intermediairs) voor de Jeugdfondsen. M.b.v. een door de ouders ingevuld formulier voor sport of cultuur verzorgen de tussenpersonen de aanvraag bij het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds.

Zie ook Kindregelingen via St.Leergeld Maassluis

Terug naar overzichtspagina Tegemoetkomingen.