Gratis biebabonnement voor Maassluizers met laag inkomen

Als je jezelf ontwikkelt kan je beter je eigen verantwoordelijkheid nemen, je staat ook sterker in het leven. Daarom heeft de Bibliotheek Maassluis in samenwerking met de gemeente Maassuis de afgelopen drie jaar alle huishoudens met een laag inkomen een gratis (standaard) jaarabonnement aangeboden.

Deze actie was een groot succes. In 2012 hebben 190 huishoudens met een laag inkomen gebruikgemaakt van dit aanbod en in 2013 205 huishoudens. Maassluizers die in aanmerking komen voor een gratis abonnement, krijgen automatisch hierover een brief. Als het huishouden al lid is van de bibliotheek dan heeft het  recht op een gratis jaarabonnement in de vorm van een verlenging met een jaar.

De bibliotheek heeft veel te bieden voor alle leeftijden. Leden kunnen in de bieb terecht voor het lenen van (gesproken) boeken,  cd’s, games en dvd’s. Ook kunnen ze in de bibliotheek informatie zoeken,  internetten, computerspelletjes spelen en de krant of een tijdschrift lezen.

De bibliotheek organiseert ook regelmatig (voorlees-)bijeenkomsten en andere acties voor diverse doelgroepen. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekmm.nl.