Geldzorgspreekuur

Rondkomen van uitsluitend een laag inkomen is niet eenvoudig en leidt vaak tot geldzorgen. Gelukkig zijn er allerlei aanvullende inkomensvoorzieningen. Bekend zijn bijvoorbeeld zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderbijslag, kindgebondenbudget en kinderopvangtoeslag.
Er bestaan echter nog veel andere aanvullende inkomensvoorzieningen. Het is vaak best lastig om er achter te komen waar je allemaal recht op hebt. Vrijwilligers van Stichting BOOM Maassluis zijn graag bereid je hierbij te helpen.

Tijdens het geldzorgspreekuur kunnen inwoners van Maassluis allerlei vragen stellen over geldzaken zoals :
– zijn er voor mij nog extra mogelijkheden om meer geld van instanties te ontvangen?
– weten jullie mogelijkheden voor mij om geld te besparen zodat ik beter kan rondkomen met mijn geld?
– kan iemand mij vertellen hoe ik mijn administratie beter op orde kan krijgen?
– wie kan mij helpen te zorgen dat ik niet nog meer betalingsachterstanden krijg?
– kan iemand mij uitleggen waarom ik geld moet terugbetalen aan de belastingdienst en of daar een betalingsregeling voor mogelijk is?
– is er iemand, die mij kan begeleiden bij het in orde maken van de formulieren en zo in de blauwe map voor de schuldhulpverlening?
– willen jullie voor mijn kind een bijdrage aanvragen bij het jeugdsportfonds of jeugdcultuurfonds?

Elke woensdagochtend van 10:00 – 12:00 uur in de Immanuelkerk Lange Boonestraat 5 ben je welkom tijdens de geldzorgspreekuren.
Het is vaak handig om papieren, die met je vraag te maken hebben, mee te nemen en ook inloggegevens van je DigiD zodat we samen ook via internet je gegevens bij bijvoorbeeld toeslagen even kunnen bekijken.
Wij weten ook lang niet alles want er zijn zoveel regelingen, die bovendien vaak heel ingewikkeld zijn. Vaak weten we dan wel welke instantie zoals Vraagraak, sociaal raadslieden, Stroomopwaarts, budgetbeheerders en anderen alsnog kunnen helpen.